Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

Zápis z jednání výboru OK ČKAIT Ústí n. L. ze dne 21.10.2015

Z Á P I S
z jednání výboru OK ČKAIT Ústí nad Labem konaného dne 21.října 2015 v zasedací místnosti OK ČKAIT, Mírové náměstí 1/1, Ústí nad Labem

Originál prezenční listiny je uložen v OK ČKAIT Ústí n.L..

Jednání řídil Ing. Martin Mandík, předseda výboru OK ČKAIT Ústí nad Labem, podle rozeslané pozvánky.

  1. Kontrola zápisu z jednání výboru ze dne 20.4.2015
    Zápis z jednání výboru byl rozeslán všem členům výboru a stálým hostům jednání. Nebyly doručeny žádné připomínky k zápisu.

    K bodu 3. Zápisu – způsob projednání dílčí novely Řádů ČKAIT.
    P ČKAIT vzalo na vědomí, že pracovní skupina Ing. Patera na návrhu pracovala do posledního dne před SD a jednalo se dle zadání o technické úpravy v souladu s novelou OZ a pod.

    K bodu 5.2. – příspěvky na odborné exkurze
    Předseda výboru OK vyzval příjemce „příspěvků“ v oblasti k podání následné informace, příp. fotografie z exkurze. Reagovali všichni příjemci. V názoru na exkurzi „Berlín, město z popela povstalé“ se shodli na tom, že viděli velmi zajímavé stavby – repliky, nejen v Berlíně, ale i v Drážďanech a dalších. Akce odpovídala spíše poznávacímu zájezdu, byť velmi dobře připravenému.

    K bodu 5.3. - CŽV
    Ing. Dvorský prohlásil, že Komora „chrání šmejdy“ stávajícím systémem, tvrzení nedoložil. Je myšleno v návaznosti na CŽV a pojištění AO.
    Je třeba v příští změně Řádů ČKAIT udělat změnu v tom smyslu, že člen se MUSÍ vzdělávat a toto Komoře doložit. Dát tím větší váhu Certifikátu odbornosti. Požadavek na zvýšení významu CŽV nad současnou úpravu přednesl Ing. Mandík na P ČKAIT v diskusi, je třeba dát konkrétní návrh k jednání, který by měl váhu usnesení výboru OK či VH.

    K bodu 5.4. – Řády ČKAIT
    Ing. Dvorský trvá na projednání změn řádů ČKAIT ve výboru OK ČKAIT ÚL, zejména volebního, s omezením počtu volebních období. Tento bod bude otevřen na výjezdním zasedání výboru dne 9.12. 2015 do Kláštera Osek.

  2. Informace z jednání P ČKAIT
    Ing. Mandík připomenul, že zápisy jsou zveřejňovány na www.ckait.cz Podrobněji informoval o některých významných bodech z jednání P ČKAIT v květnu a září 2015.
  3. Ekonomická oblast
    Předseda výboru seznámil s čerpáním rozpočtu OK za leden – září 2015. Celkové čerpání 67%, což je mírně pod limitem.
  4. CŽV – 1.pololetí 2016
    Do 31.10.2015 musí OK odeslat návrh akcí. Zatím žádné návrhy od členů OK nepřišly.
    • Ing. Zima má projednanou možnost prezentace spol. NOVA BRICK – betonové výrobky, kterou by pro OK zajistil ČSSI.
    • Ing. Mandík připraví tradiční exkurzi na D8 – podle ŘSD se předpokládá stavební dokončení 09/2016 a potom jen přejímací řízení, zprovoznění 12/2016.
    • Ing. Avenarius navrhl exkurzi do Terezína – Tereziánské stoky, akce AZ Consultu. Ověří možnosti.
    • Ing. Zima připomenul seminář „Hospodaření s dešťovou vodou, který se koná 3.12. 2015 na Magistrátě v Ústí nad Labem.

      S ohledem na neexistenci dalších návrhů zajistí a připraví program CŽV 2016 kancelář a Ing. Mandík. Ing. Jedinák navrhne termíny „Právních seminářů“.

  5. Různé
    1. Ing. Zima připomenul hlasování „Osobnost stavebnictví“ v rámci oslav 150.let SIA. Možno na www.ckait.cz.
    2. Ing. Mandík informoval o přípravě nového ročníku krajské soutěže „Stavba Ústeckého kraje 2015. Jako pořadatelé (OHK Litoměřice a OK ČKAIT Ústí n.L.) se snaží obnovit soutěž „Fasáda“, ale žádná firma v oboru nemá zájem o partnerství (finanční otázka).
    3. Ing. Hajdina – pokud by se v rámci soutěže „Stavba“ konala studentská soutěž, není vyloučeno, že by se v Eurovii našla ochota fin. partnerství.
    4. Ing. Sahulka nabízí STANDARDY k rozeslání, je zájem celkem mezi členy výboru.
    5. Příprava dalšího jednání výboru OK
      Ing. Mandík předjednal přes Ing. Koňaříka – možnost výjezdního zasedání do nově zrekonstruovaného pivovaru v Klášteře v Oseku.
      Výjezdní zasedání se uskuteční dne 9.12.2015, podrobná pozvánka bude včas rozeslána. Akce bude společná i pro výbor OP ČSSI.
      • V rámci výjezdního zasedání bude projednána příprava na VHO 2016, která se koná 13.1. 2016 v Národním domě v Ústí nad Labem.
      • Ing. Dvorský se přihlásil s požadavkem na pokračování návrhu změny „Volebního řádu ČKAIT.
    6. Dotaz – Ing. Jedinák
      Proč nelze odebírat tištěnou verzi Z+i a současně mít přístup k elektronické verzi?
      Dotaz bude předán Ing. Hnízdilovi, řediteli Kanceláře ČKAIT.
    7. Adventní setkání
      Dne 4.12. 2015 se uskuteční v Klášteře v Teplé Adventní setkání, pořádané OK Karlovy Vary spolu s OK Ústí nad Labem a OK Plzeň. Je zajištěn autobus z Ústí n.L. do Teplé a zpět. Přihlášeno 22 zájemců.

Zapsal: Ing. Martin Mandík