Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

Databáze CŽV

Akce je akreditovaná. Počet bodů: 1
A. Identifikační údaje žadatele (pořadatele – poskytovatele vzdělávacího programu)
Pořadatel
ČKAIT Středisko vzdělávání a informací (2080288)
Sokolská 15
Praha 2
12000
Praha
45770743
227090212
Ing. Jitka Ryantová
B. Údaje o vzdělávacím programu
BIM a energetické úspory
webinář
Ing. Dominika Mandíková
Tým přednášejících z czBIM Přednášející jsou odborníci na projektování s použitím BIM a na databáze parametrů včetně standardizace datových vstupů.
BIM je synonymem pro efektivnost a úspornost. Díky výhodám, které přináší, dochází k velkému množství úspor během celého životního cyklu stavby, tedy od návrhu přes výstavbu, provozování, rekonstrukci až po případnou demolici. Propracovaný BIM model napomáhá ke snižování energetické náročnosti budov a tedy i nákladů, a to jak ve fázi přípravy projektu, realizace stavby, tak při provozování. BIM model, coby 3D model rozšířený o potřebné informace v jednotném prostředí, umožňuje provádět řadu simulací a analýz s cílem dílo optimalizovat a optimálně provozovat. Díky sjednocování platforem různých profesí a jejich software bude možné na modelu testovat například vliv na životní prostředí nebo simulovat energetickou náročnost objektu. Snazší pak bude i dosažení na komplexní certifikace, jako jsou BREEAM nebo LEED.
Na akci najdete nejen odpovědi na tyto otázky: • Jak souvisí BIM a digitalizace s úsporou energií? • Jak pořídit vhodný BIM model pro můj účel? • Jak začít BIM model využívat? • Existují již potřebné programy a systémy? • Jak BIM napomáhá k certifikaci? Čeho lze s BIM dosáhnout? • Jak souvisí digitalizace a stavebnictví 4.0 se šetrnými budovami?
3-4 hod.
odborná veřejnost
C. Termíny akce
1. Termín
09.11.2021
09.11.2021
14:00
online
Sokolská 15
Praha 2
Praha
0
0