Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

Jednání výboru 2011.02.07

Program:
1. Zhodnocení valné hromady:
Účast 167 AO představuje 10,4% evidovaných členů v oblasti. Jednotliví členové výboru hodnotili průběh VH jako dobrý; připomínky:
Ing.Schandl - provedl porovnání naší VH s VH jiných oblastí, kterých se zúčastnil v rámci informace přípravy o nových řádech, hodnotí úroveň naší VH mezi lepšími, dobrá prezentace činností výboru oblasti i činnosti oblasti navenek.
Ing.Lukeš – připomínky k prezentaci činnosti v Power Pointu, v případě konání VH 2012 opět v IGY, je nutno celou prezentaci předem odzkoušet na místním vybavení.
Ing.Štětina – připomíná, že propojení jednání VH přestávkou na následující odborný seminář je vhodné, nutno zkrátit přestávku; k tomu ing.Hladík – je to nutné chápat jako celek = přednáška + diskuze v předsálí spolu s občerstvením.
Účast na doprovodné akci odhadem: v sále cca 50-60 osob, v předsálí 30-40.
Vyhodnocení diskuze-diskutující JUDr.Průša-JČ KÚ hodnotil spolupráci v oblasti legislativy, odborné činnosti, zákona o veřejných zakázkách (ZVZ); rektor Vochozka z VŠTE a ředitel Kostka ze SPŠ ČB hodnotili spolupráci v oblasti informační, odborné a technické pomoci; všichni jako dobrou.
VH proběhla bez závad, splnila svůj účel a cíl.

2. Rozbor Usnesní VH
- VH vzala na vědomí přednesené zprávy a informace.
- VH schválila plán práce 2011 bez výhrad, výbor bude plán práce průběžně projednávat na dalších jednáních.
- VH zvolila delegáty SD, úkol pozvat delegáty na příští jednání výboru a projednat dopravu a další informace na základě podkladů, které delegáti obdrží.
- Uložila výboru: zajistit plnění plánu činnosti pro rok 2011 v souladu s Usnesením, vyhodnotit závěry dnešní diskuse; delegátům oblasti zastupovat zájmy oblasti přednesené na této valné hromadě, podpořit hlavní úkoly činnosti ČKAIT; rozvíjet spolupráci s orgány Jihočeského kraje a Statutárního města Č.Budějovice, s odbornými školami v regionu a s partnerskými organizacemi v oblastech společného působení.
Jednotlivými body se bude výbor zabývat průběžně na dalších jednáních.

3. Různé
a) Plán činnosti:
- nejbližší akce 18.2.2011 seminář Eurokód 6. Zajištěno z úrovně OK a ČSSI, na SPŠ ing.Vonášek,
- Soutěž studentů odborných středních škol v porotě za ČKAIT ing.Straka,
- PRESTA – probíhá dle vyhlášených soutěžních podmínek a harmonogramu, přihlášeno cca 60 staveb, v porotě za ČKAIT ing.Hladík, ing.Kujal, ing.Schandl, ing.Bostl. Jednání poroty 18.-20.2.2011.
- Spolupráce s ECČB – setkání poradců 1.3.2011, účast + přednáška ing.Dufek
b) Příprava standardů výkonů:
- Z úrovně Představenstva zabezpečuje pracovní skupina pod vedením ing.Štěpána. Ing.Hladík připraví přehled o současném stavu.
- Připomínky k ZVZ-ing.Lukeš navrhuje sledovat zadávání ZVZ na úrovni kraje a města ČB, ing.Schandl navrhuje vyloučit projektové práce ze ZVZ.

Příští schůze jednání výboru: 14.3.2011, 11.4.2011 (s následným společenským setkáním), 9.5.2011 a 13.6.2011
Zapsala: Kovalovská, ing.Hladík