Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

Zápis z jednání výboru - 3/2015.

Přítomni: členové výboru OK (viz prezenční listina) a hosté: Ing. Ropek, členové výboru OP ČSSI Ing. Pech a Ing. Princ.

Program – informace předsedy Ing. Karla Urbana:

  1. Členům výboru předána ke kontrole žádost o autorizaci, která byla schválena.
  2. V úterý 24. 3. se bude konat seminář v programu CžV, téma: „Územní plán a jeho vazba na st. zákon“, přednáší Mgr. Felcman z Libereckého kraje, garantem je Ing. J. Sedlický.
  3. Informace k vyhlašované soutěži „Stavba roku LK, 11. ročník“ – pravidla pro ustavení a jednání poroty této soutěže. Za ČKAIT nově navrženi do hodnotící komise: Ing. Petr Chval a Ing. Zdeněk Sobotka.
  4. Kontroly deníků AO jsou určeny na pondělí 13. 4. 2015 od 8:00 – 12:00 hodin v zasedací místnosti OK Liberec. Kontroly provedou – Ing. Moc a Ing. Koch.
  5. inf. ke „Shromáždění delegátů ČKAIT“ v Praze, které se konalo 21. 3. 2015. K nahlédnutí předány členům výboru písemné materiály, které účastníci shromáždění obdrželi.
  6. V žádosti o ukončení členství v ČKAIT je nutné používat termín - „vzdávám se autorizace“.

Diskuse:

  • Ing. Mandlová kladně ohodnotila akreditovaný seminář na téma „Geologická rizika pro stavby z hlediska sesuvů půdy“, který se konal dne 17. 3. 2015 na SPŠ stavební v Liberci a přednášel Ing. Kycl. Krátkou zprávu o této přednášce sepíše pro další číslo komorového časopisu Z+i.
  • p. Šír navrhl svolat jednání s vybranými stav. úřady a Mgr. Válkovou (Lib. kraj) k vyjasnění připomínek u stavebního řízení a následně uspořádat pro projektanty na toto téma přednášku.
  • Ing. Ropek navrhl uspořádat přednášku Ing. Kycla (v rámci CžV) na téma: seznámení se stavbou dalšího průplavu mezi Atlantikem a Tichým oceánem.
  • Ing. Sedlický přednesl návrhy 5 seminářů pro II. pol. 2015 - upřesnění termínů a lektorů bude doladěno s pí Pavlů v tomto týdnu.
  • Ing. Pech sdělil termín výroční členské schůze ČSSI, bude se konat 8. 4. 2015.

Závěr:

  • další výborová schůze se bude konat v pondělí 20. 4. 2014 od 15:30 h.
  • k zápisu z minulé schůze nebyly vzneseny žádné připomínky.

Zapsala tajemnice OK Liberec: Alexandra Pavlů.