Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

Zápis z jednání Výboru oblasti 22.5.2014

  1. Přítomni dle presenční listiny

  2. CZV – 3.6.2014 – Sanace poškozených vnějších tepelně izolačních systémů, okenní otvory – montáž, kotvení. Přednášet bude p. Jiří Klásek – firma Stomix a p. Marian Figa – firma Sulko. Písemný materiál z přednášky „Katastr nemovitostí po rekodifikaci občanského práva je k dispozici na OK. Změna přednášejícího byla vyvolána omluvou JUDr. Čepka, přednášela Mgr. Lucir Piechowiczová z právnické fakulty UP Olomouc. Členové VO materiál obdrželi.

  3. Webináře na oblasti. VO souhlasí s technickou přípravou pro realizaci webinářů z oblasti. Ing. Majer spolupracuje s OK na tomto zabezpečení a dle nutnosti budou zakoupené potřebné technické komponenty.

  4. Exkurze na Silo Tower byla realizovaná a navštívená. Pro potřeby exkurzí na stavbách OK zakoupí megafon typu, který byl zapůjčen z magistrátu.

  5. Příprava soutěže Stavba roku Olomouckého kraje 2014. Ing. Najdekrová napsala dopis hejtmanovi kraje v souvislosti s přípravou soutěže a požádala o krátkou schůzku. Po zkušenostech z minulých ročníků je potřeba přípravu zahájit v říjnu letošního roku. Hejtman postoupil naši korespondenci a žádost o schůzku náměstkovi Bc. Šoltysovi, DiS. Za ČKAIT se schůzky zúčastní Ing. Najdekrová a Ing. Válek.

  6. Nabídka semináře od IC ČKAIT – smluvní vztahy ve výstavbě – přednášející JUDr. Lukáš Klee, PhD. právník společnosti Metrostav. VO doporučuje přednášku až po vydání aktualizovaných vzorových smluv ČKAIT.

  7. Nová pravidla pro zakázky – technická novela se chce zaměřit na problém víceprací – slíbena do konce roku 2014.

  8. Odborná exkurze „Rekonstukce a dostavba budovy Hodolanského divadla“ - možnost a termín OK domlouvá s Ing. Calábkem z OHL ŽS. Pravděpodobný navrhovaný termín – konec června 2014.

  9. Návrh nového územního plánu – po další námitce ze strany OK ČKAIT jsme nezaznamenali její zapracování. VO doporučuje návštěvu odpovědného náměstka, nebo primátora pro informaci. VO doporučuje informovat zastupitele stručně o problému e-mailem.

  10. Problém „smluv - penále za méněpráce“. Požadavek členů VO o předložení představenstvu. Smlouvy od veřejných zadavatelů. Obchodní podmínky od zadavatelů. Doporučujeme problém řešit přes právníky ČKAIT, ÚHOZ a ministerstvo. Návaznost na pojištění členů ČKAIT. Členové VO zašlou na OK části smluv, které se týkají uvedeného problému.

  11. Odborná exkurze – Rekonstrukce Korunní pevnůstky „Pevnost vědění“ živé muzeum v Olomouci. Termín doporučený od členů VO – podzim 2014. Kontaktovat Ing. Zímovou a domluvit termín.

  12. Veřejné zakázky – zakázky malého rozsahu – dobrá zkušenost z města Šumperk. Zadavatel oznámí výsledek všem účastníkům soutěže.

Příští schůzka VO bude 19.6.2014 V Olomouci dne 22.5.2014

Zapsala Ing. Najdekrová