Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

ŠKOLENÍ PRACOVNÍKŮ V OBORU PLYNOVÝCH ZAŘÍZENÍ ŘEKA 2016

ŠKOLENÍ PRACOVNÍKŮ V OBORU PLYNOVÝCH ZAŘÍZENÍ ŘEKA 2016

Druh akce
školení
Trvání
12 hodin
Určeno pro: cílová skupina (projektanti, studenti…)
provozovatelům odběrných plynových zařízení (OPZ) a jejich zaměstnancům • projektantům odběrných plynových zařízení (OPZ) • zaměstnancům firem zajišťujících montáž OPZ • zástupcům orgánů státní správy a samosprávy
Doprovodné výukové materiály (sborník, CD…)
sborník na CD
Počet bodů
2.0
Archiv
Ne
Přednášející (jméno)
ČSTZ
Přednášející (pracoviště)
dle programu
Hlavní odborné téma – program akce
STŘEDA 2. 11. 2016
Požadavky TIČR na odbornou způsobilost k výkonu činností na plynových zařízeních.
Ing. Zdeňka Kaňoková, Ph.D. - TIČR
Požadavky na připojování plynových spotřebičů pomocí plynových hadic (typy plynových hadic, vhodná závitová připojení, těsnicí materiály, specifika použití otočných koncovek a bezpečnostních prvků plynových připojovacích hadic, nedovolené způsoby použití hadic, životnost, záruka a kontrolní úkony).
Zástupce AZ - POKORNY
Přehled některých posledních případů z vyšetřování a soudního řešení problematiky při projektování, montáži, zkouškách, kontrolách a revizích plynových a souvisejících zařízení.
Ing. Jiří Buchta, CSc. – ČSTZ
Realizace plynových kotelen, provádění kontrol a revizí (přehled nejčastějších pochybení, specifika provádění kontrol a revizí, správná aplikace předpisů).
Ing. Ivan Vališ – projektant a soudní znalec – Brno
Přehled zjištěných pochybení odborných profesí při projekci, montáži a revizích plynových zařízení z pohledu prováděných kontrol bezpečnosti práce a technických zařízení.
Ing. Pavel Dohnal – OIP Ostrava
Specifické problémy při provádění kontrol a revizí v bytové a komunální sféře, rozsah prací podle vlastnictví a umístění plynového zařízení (společné prostory, obecní a družstevní byty, byty ve vlastnictví jednotlivých uživatelů), předání do užívání, odstraňování závad a diskuse cenových relací.
Ing. Jan Kobielusz – Třinecké železárny
Nové požadavky na provedení revizí a kontrol odvodů spalin u plynových spotřebičů kategorie „B“ a „C“ podle platných předpisů, stanovisko evropské komise k návrhu ČSTZ.
Ing. Miroslav Burišin – ČSTZ
Diskuse
ČTVRTEK 3. 11. 2016
Povinnosti zajištění servisu a údržby plynových kotlů a průtokových ohřívačů kategorie „B“ a „C“, specifika jednotlivých činností a zkušenosti ze současné praxe u provozovatelů.
Miroslav Bongar – JUNKERS CZ
Kdy se musí při údržbě a opravách na domovním a průmyslovém plynovodu použít bezúnikové postupy prací, přehled metod, použité prvky a zařízení, specifika jednotlivých postupů k vyloučení trestného činu obecného ohrožení.
Ing. Lubomír Šimáček – Fastra, s.r.o.
Specifické problémy řešení regulace tlaku plynu u odběratelů, přehled metod, zařízení a postupů.
Ing. Tomáš Stone – HUTIRA Brno
Bezpečnostní systémy na zařízení k rozvodu a použití plynu, přehled zařízení, systémy montáže a použití, přehled praktických použití v jednotlivých technologiích.
Miroslav Kotrouš – Ivar CS
Typ
A
Zpětná vazba – hodnocení účastníky (ano / ne)
Zpětná vazba – hodnocení účastníky
Souhlas se zpoplatněním
ANO

projektování, provoz a kontroly plynových zařízení