Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

Zápis výboru 2017.04.10

1. Kontrola úkolů z minulých jednání:
16.3.2017 Změny v BOZP na staveništi, činnost koordinátora a plán BOZP na staveništi, účast 37 osob.

2. Plán práce: http://www.ckait.cz/terminova-listina/ceske-budejovice
- 12. a 13.4.2017 Dřevostavby 2017, oblast zajistila 2 referáty (ECČB, HZS), akce CŽV
- 13.4.2017 Seminář BIM, zajišťuje IC ČKAIT, akce CŽV
- 18.5.2017 Problematika vybraných způsobů namáhání železobetonových prvků a jejich posouzení dle EN. Moderní způsob výpočtu a posouzení ocelových styčníků a kotvení, garant IDEA-RS, akce CŽV
- 8.6.2017 Diskuzní odpoledne na D3 – 2. pokračování se zaměřením na mostní stavby. Garant jihočeská mostařská unie, Ing. Pumpr
- 15.6.2017 Jak být úspěšný při získávání stavebního povolení od stavebního úřadu, garant Ing. Jana Lepičová, akce CŽV
- 21.9.2017 GRECO pojišťovna (profesní odpovědnost a likvidace škod) + Wavin Ekoplastik (3D modely v projektování vnitřních instalací)
- 28.-30.9.2017 Podzimní vícedenní exkurze : odborná témata exkurze na stavby PS, DS, VS , PRESTA 2014-2016, VD Želivka, Vodní dům, Štiřín - bylo projednáno a odsouhlaseno výborem ČSSI jako garantem exkurze, organizační zajištění Ing. Jan Mašek, K.Kovalovská.
- Prezentace firmy HP Trend - výbor projednal a zamítl nabídku na prezentaci výrobku. Doporučuje firmě vlastní organizaci s oslovením veřejnosti včetně AO.

3. Zhodnocení Shromáždění delegátů 2017 – předseda výboru poděkoval všem delegátům zvoleným za naši oblast za stoprocentní účast. Výsledky voleb a usnesení z SD je zveřejněno na webu. Případné úkoly oblasti vyplývající z usnesení budou řešeny po projednání usnesení SD představenstvem.

4. Různé
- Pracovní jednání s Arch+Ing:- termín 16.5. 2017 .
Předseda oblasti Ing .Hladík projedná podrobnosti s prorektorem Ing. Vojtěchem Stehelem z VŠTE Předpokládaná účast za ČKAIT: Ing. Hladík, Ing. Otepka, Ing. Máchová, Ing. Stráská, Ing. Hodina a Ing. Lukeš.
- Výjezdní výbor – v termínu 6. a 7.10.2017, místo zatím v jednání.
- Přístup k normám – on-line přístup je zajištěn v oblastní kanceláři. Ing. Lukeš domluví proškolení k praktickému využití.
- 25 let ČKAIT: oblast byla oslovena zpracovatelem Almanachu, připravovaném k vydání k tomuto výročí, IC ČKAIT. Ing. Schandl, Ing. Hladík a pí Kovalovská připravili příspěvek za oblast, který má představit činnost oblasti za dobu 25 let od vzniku ČKAIT. Výbor text projednal a odsouhlasil.
- Saský inženýrský den: Ing. Hladík informoval o své účasti, kterou byl pověřen představenstvem. Prezidentem saské Komory byly v úvodním referátu definovány úkoly Komory pro další období se zaměřením na udržení vážnosti profese stavebního inženýra, kvalitu práce a odpovědnosti za vykonávanou odbornou činnost. Součástí ID byly 3 odborné semináře. Česká delegace se zúčastnila semináře k BIM.