Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

Zápis výboru 2021.03.08

Zápis výboru ČKAIT České Budějovice dne 8.3.2021

  1. Kontrola úkolů z minulých schůzí

    Nově vyhlášený nouzový stav a vyhlášená protiepidemická opatření brání realizaci valné hromady i plánovaných akcí.
    25.2.2021 Zásady navrhování otvorových výplní–seminář zrušen z důvodu vyhlášené protiepidemické situace


  2. Plán práce 1. pol. 2021
    Semináře se budou konat pouze v případě odvolání protiepidemiologické situace (PES).
    Konference Dřevostavby Volyně- ZRUŠENA

  3. Organizace VH 2021

    Náhradní termíny do března zrušeny, oblastní kancelář zajistila rezervaci dalších náhradních termínů na duben až červen. Autorizovaným osobám i hostům bude zaslaná nová pozvánka. Organizační zajištění zůstává beze změn. Shromáždění delegátů se bude konat po všech VH.
    Na nastalou situaci a opatření reaguje zákon č. 191/2020 Sb., o některých opatřeních ke zmírnění dopadů epidemie koronaviru SARS CoV-2. § 20 odst.1 tohoto zákona uvádí:
    Zvláštní opatření ve vztahu ke členům voleného orgánu právnických osob
    Pokud uplyne funkční období člena voleného orgánu právnické osoby, prodlužuje se jeho funkční období do uplynutí 3 měsíců ode dne následujícího po dni skončení mimořádného opatření při epidemii; to platí i tehdy, uplyne-li funkční období v době 1 měsíce ode dne následujícího po dni skončení mimořádného opatření při epidemii.
    Funkční období (předseda a výbor) je tímto zákonem prodlouženo do doby konání VH, kterou musíme uspořádat do 3 měsíců po skončení opatření bránící její pořádání.


  4. Různé

    Cena Inženýrské komory 2020: hlasování pro cenu veřejnosti ukončeno v únoru 2021.
    PRESTA jižní Čechy 2018-2020: práce soutěžní poroty přeložena na 26.-28.3.2021 a slavnostní vyhlášení výsledků odloženo do doby po skončení opatření bránící její pořádání.
    Nový stavební zákon: poslanci ČR schválili k dalšímu připomínkování poslanců návrh Hospodářského výboru. Jednání druhé čtení bylo přerušeno do 30.3.2021. Nově navrhované přechodné období stávajícího SZ s platnosti až do r.2026