Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

Akademie zateplování VI. ročník

Akademie zateplování VI. ročník

Druh akce
seminář
Trvání
5 hodin
Určeno pro: cílová skupina (projektanti, studenti…)
autorizované osoby, stavitelé, investoři, odborná stavební veřejnost
Doprovodné výukové materiály (sborník, CD…)
přednášky - prezentace ke stažení formou zaslaného odkazu, materiály pořadatele
Počet bodů
1.0
Archiv
Ne
Přednášející (jméno)
Doc. Ing. František Kulhánek CSc.
Přednášející (pracoviště)
viz. program akce
Hlavní odborné téma – program akce
Aktuality v oblasti zateplování, Dopady změn v normách, předpisech a vyhláškách na praktický život projektanta a realizační firmu. (Doc. Ing. František Kulhánek, CSc., ČVUT Praha)
Blok I. Pohled do světa střech
Pohled znalce na stavební praxi, Aneb s čím vším se můžete potkat při zateplování střech, (Ing. Ladislav Bukovský, Soudní znalec, Znalecká a expertní kancelář Bukovsky)
Možnosti řešení při zateplování různých typů střech. Zelené střechy, foukané izolace, vazníkové konstrukce, ploché, šikmé, jednoplášťové i více plášťové střechy. (Ing. Milan Pokrivčák, MBA – specialista na aplikace, Knauf Insulation)
Detaily napojení střešních oken. Jak správně vyřešit detail střešního okna. (Ing. arch. Zdeněk Dvořák, Roto střešní okna)
Zateplování šikmých střech + praktická ukázka rekonstrukce střechy. Praktické rady a tipy při řešení skladeb a detailů rekonstrukcí a novostaveb. (Jan Kurc, specialista na zateplování stavebních konstrukcí, Knauf Insulation)
Otevřená diskuze na téma zateplení střech
Blok II. Zateplení fasád
Pohled znalce na stavební praxi, Aneb s čím vším se můžete potkat při zateplování fasád (Ing. Ladislav Bukovský, Soudní znalec, Znalecká a expertní kancelář Bukovsky)
Inovativní řešení zateplení fasády suchou cestou + Praktická ukázka Zateplení fasády suchou cestou s optimalizovanými tepelnými mosty (Jan Kurc, specialista na zateplování stavebních konstrukcí, Knauf Insulation)
Materiály a možnosti při zateplování fasád. Vliv výběru materiálů na celkové vlastnosti obvodových konstrukcí aneb, Proč je důležité znát vlastnosti materiálů? (Ing. Jan Juhás, specialista na dřevostavby a suchou výstavbu, Knauf Insulation)
Lehké obvodové pláště – zkušenosti z realizací. Porovnání vlastností obvyklých desek pro lehké obvodové pláště. Je nejpoužívanější řešení opravdu nejlepší? (Ing. Miroslav Nyč, Knauf Praha)
Otevřená diskuze na téma zateplení fasád
Typ
A
Zpětná vazba – hodnocení účastníky (ano / ne)
Zpětná vazba – hodnocení účastníky
Souhlas se zpoplatněním
ANO

Hlavním posláním komunikačního a vzdělávacího programu Akademie zateplování je pomoci projektantům, architektům, energetickým specialistům i realizačním firmám v jejich práci při projektové přípravě staveb. Přístupnou a srozumitelnou formou dokáže zprostředkovat co nejvíce informací z oblasti zateplování. Akademie se zabývá platnou a plánovanou legislativou, materiály, navrhováním projektů a samotnou realizací.