Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

Zápis z jednání výboru OK ČKAIT Jihlava 24.11.2014

Na svém zasedání dne 24.11.2014 se výbor oblasti Jihlava zabýval především přípravou volební valné hromady. Termín konání je ve středu 7.1.2015 od 15.00 hod. v Gotické síni Radnice v Jihlavě na Masarykově náměstí. Organizačně je VHO připravena. Dále se výbor zabýval seznamem kandidátů do voleb výboru OK. Dále projednali členové výboru přípravu odborných akcí na rok 2015. Podrobné informace z jednání najdete níže.


Zápis z jednání výboru oblasti Jihlava konané dne 24.11.2014

Přítomni:Ing.Vaverka,Ing.Bolcek,Ing.Pohanka,Ing.Hořejší,Ing.Musil, p.Honzárek
Host: p.Pertl - SPS

Zpráva předsedy výboru OK Ing.Vaverky:
  • Informace ze zasedání představenstva ČKAIT – hospodaření, přístup k normám,odborná konference v Havl.Brodu 2015 – odsouhlasen příspěvek ČKAIT 90000,- Kč, personální změny na Kanceláři Praha
  • Semináře na I.pol.2015 – 11.3.2015 – Realizace střešních konstrukcí z pohledu požadavků EPBD II., 1.4.2015 Technický dozor ve výstavbě, 13.5.2015 Smlouva o dílo a systém PROFESIS. Semináře jsou zajištěny na Krajském úřadě v Jihlavě.
  • Příprava VHO: pozvánka je připravena a bude zveřejněna na web.stránkách,e-mailem zaslána členům s email.adresou a poštou ostatním členům OK Jihlava.Kandidáti do výboru – Arnošt Fabík, Monika Vavřínková,Karel Vaverka, Leoš Pohanka,Radek Wasserbauer, Libor Honzárek, Pavel Hořejší,členové výboru osloví ještě tyto členy: Slavomír Langmajer, Jaroslava Lorencová, Mária Necidová,Radek Sojka,Václav Jirka,Ing.Jiří Dvořák.Návrh na náhradníka do Dozorčí komise Brno – Ing.Lubomír Pleticha. Složení komisí: mandátová – Lorencová,Hořejší,Vavřínková,návrhová-Bolcek,Pakostová,Hronová,volební – Musil,Kavina. Kulturní program zajistí ZUŠ Jihlava, občerstvení fi FABES dle návrhu – odsouhlaseno (pro 6, proti 0).
  • Členové výboru byli seznámeni s návrhem Rámcové smlouvy se školami v Kraji Vysočina, po drobných úpravách odsouhlasena (pro 6, proti 0). Po odsouhlasení školami bude Smlouva slavnostně podepsána na Valné hromadě.
  • Odborné exkurze 2015: červen Stockholm letecky, podzim Budapešť bus – odsouhlaseno (pro 6,proti 0).
  • Příspěvek pro autor.osobu na odborné exkurze v r.2015 – odsouhlaseno 2000,- Kč (pro 6,proti 0).
  • Připomínkování k legislativním změnám týkající se stavebnictví – odsouhlaseno zasílání členům (pro 6,proti 0).

p.Pertl – informace ze zasedání v Hrotovicích, zpráva o českém stavebnictví, podrobnosti o soutěži Stavba Vysočiny – vyhlášení v Jihlavě – areál fi Riederbeton dne 8.6.2015 od 17.00 hod.

Diskuse-různé: zasedání a činnost odborných aktivů, budoucnost stavebního školství, autorizační zkoušky, Zelená úsporám, Novela Stavebního zákona, výběrová řízení na projektové práce

Zapsala: Lenka Zemanová
Schválil: Ing. Karel Vaverka – předseda výboru OK Jihlava