Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

Smyková výztuž JDA proti protlačení - dilatační trny JDSD, JSD+, HED

Smyková výztuž JDA proti protlačení - dilatační trny JDSD, JSD+, HED

Druh akce
seminář
Trvání
6 hodin
Určeno pro: cílová skupina (projektanti, studenti…)
projektatni a zhotovitelé
Doprovodné výukové materiály (sborník, CD…)
přednáškové materiály, CD a katalogy, technické listy
Počet bodů
1.0
Archiv
Ne
Přednášející (jméno)
Ing. Michal Voplakal, Ph.D.,MBA, Ing. Martin Novotný
Přednášející (pracoviště)
Ing. Martin Novotný, Ing. Michal Voplakal, Ph.D.,MBA
Hlavní odborné téma – program akce
1) Úvodní prezentace, 2) Normy, předpisy, certifikáty, technické podmínky, 3) Smyková výztuž JDA-ETA (CE), 4)Návrhový software smykové výztuže JDA dle EC2, 5) Únosné dilatační trny JDSD a JSD +, 6) Jednoduché dilatační trny HED, 7) Návrhový software dilatačních trnů JDSD a JSD+, 8) Příklady z realizací, 9) Diskuze, test
Typ
A
Zpětná vazba – hodnocení účastníky (ano / ne)
Zpětná vazba – hodnocení účastníky
Souhlas se zpoplatněním
ANO

Prvním tématem školení je smyková výztuž JDA proti protlačení stropních desek nad sloupy a v základových deskách. Budou zmíněny varianty montáže shora a zespod v monolitickém betonu i montáž ve filigránových deskách (systém JDA-FT-KL). Dále bude představen nový návrhový software smykové výztuže JORDAHL Expert, který smykovou výztuž JDA navrhuje podle EC2 a ETA. Zmíněny budou také normy, předpisy, certifkáty a technické podmínky, které musí tyto prvky splňovat.
Druhá část školení se týká dilatačních trnů pro přenos smykových sil mezi žb konstrukcemi. Budou představeny jak velmi únosné dvojité dilatační trny typ JDSD, tak únosné dilatační trny typ JSD+ a jednoduché konstrukční dilatační trny typu HED. Představeny budou návrhové softwary JDSD a JSD+, zmíněno správné použití dilatačních trnů, postupy montáže a reference.