Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY OD A DO Z V ROCE 2015

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY OD A DO Z V ROCE 2015

Pořadatel

Druh akce
seminář
Trvání
6 hodin
Doprovodné výukové materiály (sborník, CD…)
písemný materiál
Počet bodů
1.0
Archiv
Ne
Přednášející (jméno)
Ing. Irena Spirová, LL.M.
Přednášející (pracoviště)
Mgr. Martin Budiš, odborný lektor akreditován MV ČR pro školení zákona o veřejných zakázkách, Osvědčení MMR o absolvování školení školitelů k problematice zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění
Hlavní odborné téma – program akce
Úvod
1. Technická novela
2. Druhy zadávacích řízení
3. Otevřené řízení a zjednodušené podlimitní řízení
4. Zahájení zadávacího řízení
5. Zadávací podmínky
6. Poskytování zadávací dokumentace
7. Otevírání obálek
8. Posouzení a hodnocení nabídek
9. Prokázání kvalifikace
10. Časté chyby
11. Námitky
Závěr
Typ
A
Zpětná vazba – hodnocení účastníky (ano / ne)
Zpětná vazba – hodnocení účastníky
Souhlas se zpoplatněním
ANO

Bezchybně provedené veřejné zadávací řízení je předpokladem úspěšně realizované investice.
Nabízíme Vám proto specializovaný, prakticky zaměřený seminář, který poskytne průřezovou informaci k nové úpravě veřejných zakázek a bude se věnovat klíčovým otázkám procesu zadávání.
Zaměření kurzu: Problematika veřejných zakázek s ohledem na technickou novelu zákona platnou od 6. 3. 2015 a na připravovaný nový zákon o veřejných zakázkách. Konkrétní příklady, řešení případových studií.
Obsah kurzu: Druhy zadávacích řízení, předpokládaná hodnota zakázky. Otevřené řízení a zjednodušené podlimitní řízení a rozdíly mezi těmito zadávacími řízeními. Jednací řízení bez uveřejnění dle § 23 odst. 7, písm. a) zákona (vícepráce). Zahájení zadávacího řízení. Předběžné oznámení. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky. Zadávací podmínky – kvalifikační předpoklady a jejich prokazování, specifikace předmětu veřejné zakázky, obchodní podmínky, odkazy na konkrétní zboží/služby, diskriminační požadavky v ZD, subdodavatelé a „sčítání kvalifikace“. Poskytování zadávací dokumentace a dodatečných informací. Jistota. Nabídka, obsah. Lhůta pro podání nabídek. Otevírání obálek s nabídkami a potřebná dokumentace. Obdržení pouze jedné nabídky. Posouzení a hodnocení nabídek. Proces a průběh posuzování kvalifikace a proces hodnocení nabídek (stanovení samostatné komise pro posouzení kvalifikace). Prokázání kvalifikace ve zjednodušeném podlimitním řízení. Složení hodnotící komise. Mimořádně nízká nabídková cena. Hodnotící kritéria. Rozhodnutí. Zrušení zadávacího řízení. Ukončení zadávacího řízení. Uzavření smlouvy. Změny smluv. Časté chyby. Povinnost zadavatele po uzavření smlouvy. Písemná zpráva zadavatele. Námitky a jejich vyřízení. Systémy opravných prostředků. Podání návrhu na přezkoumání úkonů zadavatele. Zrušení zadávacího řízení. Profil zadavatele. Diskuse, dotazy.