Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

Kvalifikace rozhodujících účastníků výstavby

Kvalifikace rozhodujících účastníků výstavby

Pořadatel

Druh akce
seminář
Trvání
4 hodiny
Určeno pro: cílová skupina (projektanti, studenti…)
AO všech oborů-Projektant stavby, stavbyvedoucí, koordinátor BOZP, technický dozor stavebníka, investor (stavebník), autorizovaný inspektor
Počet bodů
1.0
Archiv
Ne
Přednášející (jméno)
Ing. Jindřich Pater
Přednášející (pracoviště)
Ing. Jindřich Pater, autorizovaný inženýr, místopředseda ČKAIT
Hlavní odborné téma – program akce
1. Požadavky na kvalifikaci projektanta stavby a stavbyvedoucího (autorizovaného inženýra, autorizovaného technika) podle Stavebního zákona č. 183/2006 Sb. a Autorizačního zákona č. 360/1992 Sb. v aktuálním znění 2016.
2. Požadavky na kvalifikaci technického dozoru stavebníka a stavebního dozoru podle Stavebního zákona č. 183/2006 Sb.
3. Požadavky na kvalifikaci koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi podle Stavebního zákona č. 183/2006 Sb. a zákona č. 309/2006 Sb., o některých dalších podmínkách zajišťování bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi.
4. Požadavky na kvalifikaci autorizovaného inspektora podle Stavebního zákona č. 183/2006 Sb.
5. Vazby mezi požadavky Stavebního zákona č. 183/2006 Sb., Živnostenského zákona č. 455/1991 Sb., Autorizačního zákona č. 360/1992 Sb. a zákona č. 309/2006 Sb., o některých dalších podmínkách zajišťování bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi.
6. Obecné požadavky na výstavbu, technické požadavky na stavbu, technické požadavky na výrobky zabudovávané do stavby a požadavky na vyhrazená technická zařízení kladené na účastníky výstavby.
7. DVD PROFESIS 2015 ČKAIT – Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, praktická ukázka metodických pomůcek pro projektanta stavby a stavbyvedoucího.
8. Diskuse.
Typ
B
Souhlas se zpoplatněním
ANO

Stavební zákon a Živnostenský zákon v aktuálním znění předepisuje pro rozhodující účastníky výstavby tj. projektanta stavby a stavbyvedoucího kvalifikační požadavky. Požadavky kladené na vzdělání a praxi na další pracovní pozice na staveništi z jiných zákonů nejsou mnohdy sjednoceny. Všichni účastníci výstavby přitom musí při přípravě a realizaci stavby dodržovat celou řadu obecných požadavků vyplývajících ze Stavebního zákona a souvisejících právních předpisů.