Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

zápis č. 2/2012

Zápis č. 2/2012
ze schůze výboru ČKAIT Ostrava konané dne 8. 2. 2012

Přítomni: Ing. Svatopluk Bijok, Ing. Marta Bílková, Ing. Jaroslav Gilar,
Ing. Vlastimil Reichel, Ing. Petr Kotlán, Ing. Petr Dospiva,
Dr. Ing. Tomáš Novotný, Ing. Vít Hudeček, Ing. Jindřich Pater,
Ing. Antonie Lošťáková,

V úvodu zasedání výboru Ing. Bijok přivítal nově zvolené členy výboru. Kromě Ing. Šamárka byli zvoleni všichni původní členové výboru. Na jeho místo byla zvolena nová členka paní Ing. Marta Bílková.

1. Kontrola zápisu z minulé schůze výboru
Zápis ze schůze výboru konané dne 5. 1. 2012 byl schválen bez připomínek.

2. Úkoly kladené na nově zvolený výbor
Předseda především vyzval všechny členy k dochvilnosti v docházce na jednání s tím, že členové se dostaví 15 min. před začátkem jednání výboru tj. každý prvý čtvrtek v měsíci ve 14,45 hod. a dále pověřil jednotlivé členy těmito úkoly:
 Spoluprací při zajišťování odborných akcí – Ing. Reichel a Ing. Gilar
 Zajišťování tiskových zpráv do Z+i – Ing. Bijok a Dr. Ing. Novotný
 Fotografické práce – Ing. Bijok a Dr. Ing. Novotný
 Moderátor VH – Ing. Petr Dospiva
 Cena ČKAIT – oslovovat potenciální účastníky – Ing. Bílková
 Uzavřít smlouvu s:
 VŠB-TU Ostrava, FBI – Ing. Bijok, Ing. Pater
 OIP – Ing. Pater
 HZSMsK - Ing. Dospiva
 Schůzka s novým děkanem VŠB-TU Ostrava, FASTr po uvedení do funkce –
Ing. Dospiva, Ing. Bijok
 Členové výboru budou podávat pravidelně informace o událostech z regionu, který zastupují na každém výboru oblasti tak, abychom mohli pravidelně informovat o dění v oblasti ve zpravodaji Z+i. Podané informace budou pravidelnou součástí zápisu z jednání výboru.
 Výboru oblasti bude podle dohody zúčastňovat i předsedkyně oblastní pobočky ČSSI Ing. Renata Zdařilová, Ph.D, z důvodu koordinace akcí.

2. Celoživotní vzdělávání – akce naší oblasti
Připravované akce:
 Seminář na téma „ Požární větrání chráněných únikových cest „ se uskuteční
dne 14. 2. 2012 ve školící místnosti Ostravia, a. s. Odborný garant: Ing. Stanislav Toman z projektové kanceláře Praha. Pozvánky byly rozeslány. K dnešnímu dni je přihlášeno 45 osob. Úvod zajistí Ing. Vlastimil Reichel.
 Další seminář „ Pokládka tepelně izolačních desek ETICS je připravován na 28. 2. 2012. Odborný garant Ing. Zdeněk Kobza z firmy Rockwool, a. s. Pozvánky rovněž byly rozeslány, celkem se k dnešnímu dni přihlásilo 38 osob. Úvod zajistí Ing. Marta Bílková.

3. Zhodnocení VH OK Ostrava
Valná hromada se konala 23. 1. 2012 v Domě Kultury města Ostrava dle programu uvedeného v pozvánce. Po zahájení VH vystoupil s krátkým recitálem herec Národního divadla Moravskoslezského pan Sedláček. Účast byla dobrá, členů ČKAIT bylo 245 a 26 hostů. Věkový průměr 57,3 let. Před ukončením VH se sešel nově zvolený výbor oblasti za účasti místopředsedy ČKAIT Ing. Patera a zvolil předsedu Ing. Svatopluka Bijoka. Pohoštění po VH odpovídalo významu akce.
Celkové náklady ( občerstvení, pronájem sálu, fotografické práce, vystoupení herce ) činily Kč 83 489,-. Z toho uhradila firma BASF Stavební hmoty ČR celkem Kč 6 000,- a firma Saint-Gobain Construction Products CZ, a.s. Praha uhradila 7 200,- Kč.
 Výbor oblasti vzal na vědomí:
• Obsah zápisu z VH vypracovaný Ing. Petrem Kotlánem včetně výsledků voleb
• Usnesení z VH - bude uveřejněno na www.ckait.cz. Úkoly uložené v Usnesení budou výborem oblastní kanceláře zajišťovány a jejich realizace pravidelně kontrolována
• Výbor oblasti ohodnotil účast zástupců z ústředí ČKAIT a jejich podíl na průběhu jednání jako velmi dobrou. Někteří členové očekávali, že bude alespoň nastíněna vize dalšího vývoje Komory a také více informací z jednání ústředních orgánů.
• Vystoupení hostů přineslo zajímavé informace
• Valné hromady se také zúčastnili zástupci SOIIB v Katovicích dr. inž. Ciesllawa Bella a dr. inž. Andrzej Grochowski a předali zdravici
• Písemné poděkování významným hostům bude zasláno v průběhu měsíce února.

4. Nové žádosti
Na zkušební místo do Brna byly zaslány nové žádosti 1103444 – 1103458 + 4 obnovené žádosti.

5. Různé
 Místopředsedou výboru oblasti byl dnešního dne zvolen Ing. Petr Dospiva
 Předseda Ing. Svatopluk Bijok se dne 9. 2. 2012 zúčastní promocí na FAST – VŠB TU Ostrava, jsou připraveny diplomy pro nejlépe zpracované a obhájené diplomové práce. OK ČKAIT Ostrava odmění tyto částkou Kč 20 000,- ( pro 5 studentů ).
Výše odměn byla výborem schválena.
 V rámci diskuse bylo požadováno po zástupci představenstva ČKAIT Ing Patera, aby prosazoval ve vedení tvorbu Výkonového a honorářového řádu.
 Hospodaření OK – k dnešnímu dni OK neobdržela výsledky hospodaření za 12/2011.

Příští schůze výboru se uskuteční dne 1. 3. 2012 ( čtvrtek ) ve 14.45 hod. v zasedací místnosti OK na ul. 28. října 150, Ostrava 2

Zapsala: Jarcovjáková