Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

Zápis Výboru oblasti dne 20.6.2013

  1. Přítomni Ing. Najdekrová, Ing. Milan Válek, Ing. Jiří Dan, Ing. Jiří Kožušníček, Ing. Michal Majer, Ing. Zdeněk Rozsypal, Ing. Petr Staněk, Ing. Jiří Švub, Ing. Jan Tomek
  2. Exkurze na Vysokoškolský kampus pro obor elektro se uskutečnila 11.června 2013. Odborný výklad zajistil Ing. Zdeněk Rozsypal a Matouš Vykoukal.
  3. Pokračuje zajišťování článku „Galerie Šantovka“. Dokončování I. etapy – časová náročnost oslovených odborníků.
  4. Odborná exkurze na rekonstrukci Slovanského gymnázia je zajištěna na 25.6.2013. Odborný výklad – Ing. Miroslav Pospíšil – autor projektu Ing. Stanislav Barák – konstrukční projekt, Ing. František Balcárek – konstrukční projekt
  5. Aktualizovaná smlouva s Olomouckým krajem byla podepsaná a odeslaná na kraj.
  6. Do kanceláře Praha byl odeslán návrh na zkušebního komisaře s profesním životopisem - Ing. Jana Nováková
  7. Porada stavebních úřadů v působnosti KÚ Ol. kraje se uskuteční 25.6.2013 – Pozvánka zaslána na OK krajským úřadem. Všechny stav. úřady obdrží DVD Profesis s komentářem. V případě podepsaného společného stanoviska § 19 rovněž bude toto stanovisko předáno.
  8. Plnění rozpočtu OK za 1. – 5. měsíc 2013 – 27%
  9. CŽV na II. pololetí 2013 – pozvánka – sdružena – byla rozeslána e-mailem všem členům.
  10. Odborný článek do Z+i č. 3/2013. Technologická zabezpečení Vysokoškolského kampusu v Olomouci. Ing. Rozsypal osloví správu budov.
  11. Počet autorizovaných osob z oblasti Olomouc, kteří mají oprávnění MPO ČR byl k 7.5.2013 – 49.
  12. Povodně 2013 z pohledu odborníků ČKAIT. ČKAIT zveřejnila brožuru „Stavební obnova objektů poškozených povodní“ – zkušenosti z likvidace povodňových škod ze záplav. Je to brožura připravena na OK Olomouc po záplavách a zkušenostech po roce 1997. 19.6.2013 byla uspořádaná druhá tisková konference ČKAIT na dané téma. Oblast Olomouc aktualizuje pro krizové štáby seznam statiků.
  13. Územní plán města Olomouce. Úkol k projednání po upraveném a předloženém návrhu. Úkol zajistí : Ing. Staněk, Ing. Najdekrová – ČKAIT, Ing. Válek – ČKAIT + SPS, Ing. Drábek – ČSSI
  14. 23.11.2013 – Den otevřených dveří na školách a v projektových kancelářích. Je domluvena účast zástupců ČKAIT na Průmyslové škole v Lipníku nad Bečvou.
  15. Piloty – upozornění na OK na nevhodné používání softwaru. Zvážit na dané téma školení pro statiky.
  16. Cena ČKAIT – uzávěrka přihlášek je 31.10.2013. Odevzdání podkladů na OK. VO doporučuje připomenout členům oblasti emailem.
  17. Přednášející CŽV – Průkaz energetické náročnosti budov 12.11.2013 – objednávka bude zaslána po telefonické domluvě. VO doporučuje zajistit přednášejícího s praktickými výstupy.
  18. Nová Zelená úsporám – dne 13.6.2013 vyhlásilo MŽ program ZÚ. Kancelář komory rozeslala e-mail, kde doporučuje členům zkontrolovat si údaje v seznamu MPO a v databázi Expert ČKAIT.
  19. Výrobek, který bude uveden na trh po 1.7.2013, musí výrobce doprovodit dokumentem „Prohlášení o vlastnostech“ – je to nově zavedený dokument, který bude umožňovat kvalifikované rozhodování o vhodnosti použití daného výrobku pro návrh a realizaci konkrétní stavby.
  20. Členové VO obdrželi zpracovaný návrh Ing. Kožušníčka „Proč být v ČKAIT“. Další návrhy nebo doplnění zašlou členové VO e-mailem do oblastní kanceláře.
  21. Ing. Staněk – dotaz k CD – doprava. Nastavení mechanismu přístupu k TP. Cílem je, aby tam byly všechny aktuální podklady. Nutno zjistit na IC ČKAIT.
  22. VO upozorňuje na přetíženost a nedostatek personálního obsazení na HZS oblast Olomouc. Prověřit situaci u ředitele HZS.