Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

STAVEBNÍ ŘÁD - POVOLOVÁNÍ STAVEB V ROCE 2015 EIA

STAVEBNÍ ŘÁD - POVOLOVÁNÍ STAVEB V ROCE 2015 EIA

Pořadatel

Druh akce
seminář
Trvání
6
Doprovodné výukové materiály (sborník, CD…)
písemný materiál
Počet bodů
1.0
Archiv
Ne
Přednášející (jméno)
Ing. Irena Spirová, LL.M
Přednášející (pracoviště)
JUDr. Vladimíra Sedláčková, zástupkyně ředitele odboru stavebního řádu, MMR
Hlavní odborné téma – program akce
Úvod
1. Speciální úprava pro navazující řízení
2. Aktuality k datu konání semináře
3. Formy povolování staveb
Závěr
Typ
A
Zpětná vazba – hodnocení účastníky (ano / ne)
Zpětná vazba – hodnocení účastníky
Souhlas se zpoplatněním
ANO

Cílem semináře je seznámit účastníky s projednávanou novelou zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, a to na úseku stavebního řádu.
Seminář je zaměřen na speciální úpravu pro navazující řízení (stavební řízení a řízení o změně stavby před dokončením) u záměrů podléhajících posouzení, povinnosti zveřejňování a zpřístupňování informací veřejnosti v navazujících řízeních, vstup dotčené veřejnosti do řízení a spolupráce stavebního úřadu a posuzujícího orgánu při vydávání závazného stanoviska a ověřujícího závazného stanoviska posuzujícího orgánu. Aktuality k datu konání semináře. Předpokládaná účinnost novely je od 1. 1. 2015.
Seminář je zaměřen zejména na úředníky stavebních úřadů, investory a právníky.
Obsah semináře: Formy povolování staveb (souhlas s ohlášením, stavební povolení, veřejnoprávní smlouva, oznámení stavebního záměru s certifikátem autorizovaného inspektora), postup stavebního úřadu u jednotlivých forem. Vyloučení EIA záměrů ze zjednodušujících postupů. Změny, které pro stavební úřady přináší novela zákona č. 100/2001 Sb. Navazující řízení. Zaměření na postup stavebního úřadu při povolování provedení záměrů, které podléhají posouzení vlivů na životní prostředí. Speciální úprava postupu u EIA záměrů. Užívání staveb (oznámení o užívání stavby, kolaudační souhlas). Aktuální rozsudky soudů. Diskuse, dotazy.