Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

Poznatky z realizace ETICS a střech z pohledu požadavků EPBD II, prodloužení životnosti ETICS včetně správného upevňování předmětů na ETICS

Poznatky z realizace ETICS a střech z pohledu požadavků EPBD II, prodloužení životnosti ETICS včetně správného upevňování předmětů na ETICS

Druh akce
seminář
Trvání
4 hodiny
Určeno pro: cílová skupina (projektanti, studenti…)
Projektanti, studenti stavebních škol a fakult
Doprovodné výukové materiály (sborník, CD…)
Vytištěné podklady k přednáškám
Počet bodů
1.0
Archiv
Ne
Přednášející (jméno)
Bc. Jiří Klásek, STOMIX, spol. s r. o., Ing. Zdeněk Kobza, ROCKWOOL, a.s.
Přednášející (pracoviště)
Bc. Jiří Klásek, STOMIX, spol. s r. o., Ing. Zdeněk Kobza, ROCKWOOL, a.s.
Hlavní odborné téma – program akce
13.50 - 14.00 prezence
14.00 – 14.15 přivítání
14.15 – 15.20 Sanace nestabilních zateplení a zdvojování ETICS, ekonomické a legislativní aspekty.
15.20 – 15.50 Upevňování předmětů na ETICS bez vzniku tepelných mostů.
15.50 – 16.10 přestávka
16.10 – 17. 15 Navrhování a poznatky z realizace ETICS.
17.15 – 18.00 Realizace střešních konstrukcí z pohledu požadavků EPBD II
Typ
A
Souhlas se zpoplatněním
ANO

TÉMA: Sanace nestabilních zateplení a zdvojování ETICS, ekonomické a legislativní aspekty.
ANOTACE: V přednášce bude prezentováno statické zabezpečení nestabilních a zdvojených ETICS na plné smykové zatížení a zatížení působením větru i v případě nulové adheze lepicí hmoty k povrchu podkladů. Zdvojování ETICS v kontextu ČSN 73 2901, 73 2902 a 73 0810. Na konkrétním příkladu bude představeno ekonomické porovnání zdvojení ETICS pomocí systému STX.THERM SANA a demontáže původního ETICS s následnou instalací nového ETICS.

TÉMA: Upevňování předmětů na ETICS bez vzniku tepelných mostů
ANOTACE: Přednáška představuje nové možnosti při upevňování zařízení a předmětů souvisejících s provozem budov na povrch zateplený pomocí ETICS. Důraz je kladen na plné odstranění tepelných mostů při ukotvení a vhodnost takových řešení i pro objekty v nízkoenergetickém nebo pasivním standardu. Jedná se zejména o zařízení jako jsou součásti elektroinstalace (zásuvky, světla, vypínače, kamerové systémy), hromosvody a okapové svody; satelitní paraboly; markýzy, stříšky, okenice, zábradlí, reklamní vitríny.

TÉMA: Navrhování a poznatky z realizace ETICS
ANOTACE: V přednášce bude pohovořeno o zásadách správného návrhu a provádění ETICS, bude pohovořeno o nejčastějších chybách při návrhu a realizaci ETICS s ohledem na životnost systému. Na závěr bude pohovořeno o kotvení ETICS.

TÉMA: Realizace střešních konstrukcí z pohledu požadavků EPBD II
ANOTACE: Tento blok pojednává o vhodných typech konstrukcí pro realizaci šikmých střech, jejich tepelně technických parametrech. Zabývá se způsoby, jak lze těchto parametrů dosáhnout. Pojednává též o projekčních a realizačních chybách při návrhu a provádění těchto konstrukcí. Účastníci přednášky budou seznámeni s výsledky akustických měření střech s nadkrokevní izolací. Na závěr tohoto bloku bude pojednáno o mechanických vlastnostech tepelně izolačních desek z kamenné vlny pro ploché střechy a bude pohovořeno o chybách vyskytujících se při návrhu a realizaci plochých střech.