Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU A ZJEDNODUŠENÉ PODLIMITNÍ ŘÍZENÍ

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU A ZJEDNODUŠENÉ PODLIMITNÍ ŘÍZENÍ

Pořadatel

Druh akce
seminář
Trvání
4,5 hodiny
Doprovodné výukové materiály (sborník, CD…)
písemný materiál
Počet bodů
1.0
Archiv
Ne
Přednášející (jméno)
Ing. Irena Spirová, LL.M
Přednášející (pracoviště)
Mgr. Martin BUDIŠ, odborný lektor akreditován MV ČR pro školení zákona o veřejných zakázkách, Osvědčení MMR o absolvování školení školitelů k problematice zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění
Hlavní odborné téma – program akce
Účastníci budou seznámeni s problematikou postupu při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu a veřejných zakázek zadávaných formou zjednodušeného podlimitního řízení s ohledem na připravovaný zákon o veřejných zakázkách.
Obsah semináře: Seznámení s postupy dle připravovaného zákona o zadávání veřejných zakázek ve vztahu k zakázkám malého rozsahu a zakázek zadávaných formou zjednodušeného podlimitního řízení. Veřejné zakázky malého rozsahu. Co je to veřejná zakázka malého rozsahu. Limity veřejných zakázek malého rozsahu. Jakým způsobem zadavatel zjistí, že se jedná o veřejnou zakázku malého rozsahu. Jakým způsobem zadat veřejnou zakázku malého rozsahu. Co musí zadavatel učinit, rozhodne-li se zadat veřejnou zakázku malého rozsahu mimo režim zákona. Uzavření smlouvy. Povinnosti zadavatele po uzavření smlouvy. Zjednodušené podlimitní řízení. Podmínky použití. Zahájení zjednodušeného podlimitního řízení. Od otevírání obálek do rozhodnutí o výběru nejvhodnější nabídky (prokazování a posuzování kvalifikace). Uzavření smlouvy. Povinnosti zadavatele po uzavření smlouvy. Seznámení s procesem a průběhem veřejné zakázky od vypracování zadávací dokumentace až po podpis smlouvy s vítězem výběrového řízení. Uchazeči budou seznámeni s jednotlivými fázemi výběrového řízení a s praktickými příklady. Časté chyby. Diskuse, dotazy
Typ
A
Zpětná vazba – hodnocení účastníky (ano / ne)
Zpětná vazba – hodnocení účastníky
Souhlas se zpoplatněním
ANO

President podepsal zákon o zadávání veřejných zakázek, ten začne platit od podzimu. Získejte aktuální informace o nových možnostech a regulacích, které vám přinese nový zákon o zadávání veřejných zakázek.
Zajímá vás, jak to bude s problematikou mimořádně nízké nabídkové ceny, předražených nabídek, nabídek od jediného dodavatele, či jak správně nastavit kritéria pro hodnocení nabídek? Jde o největší změnu za 10 let! Už žádná kosmetická novela, ale zcela nový zákon - ptejte se na nové principy, postupy a systematiku, podle kterých se budete jako zadavatelé po účinnosti zákona řídit.
Na jedné straně nový zákon nabídne zadavatelům širší možnosti při přípravě a realizaci veřejných zakázek. Ruku v ruce s větší volností však stoupne i odpovědnost zadavatelů. Stále se bude jednat o vysoce formalizované prostředí, kde i drobná chyba při přípravě zadávacího řízení povede k vysokým pokutám za chybné vypsání, vyhodnocení, případně i ke zrušení samotného řízení či ztrátě dotace.
Na semináři projdeme novou právní úpravu v celé škále připravovaných změn, které jsou relevantní pro zadavatele. Změny budou diskutovány v porovnání s dnešním stavem velmi konkrétně a na příkladech – i díky zkušenostem lektora, který zastupuje zadavatele i dodavatele veřejných zakázek ve své každodenní praxi.