Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

Technické požadavky na vegetační střechy – nová ČSN 73 1901-4

Pořadatel

Druh akce
seminář, webinář
Trvání
4 hodiny
Určeno pro: cílová skupina (projektanti, studenti…)
Odborná veřejnost
Počet bodů
1.00
Archiv
Ne
Přednášející (jméno)
Doc. Ing. Šárka Šilarová
Přednášející (pracoviště)
Doc. Ing. Šárka Šilarová, CSc. Ing. Ivan Misar, PhD. Ing. Jan Klečka,
Ing. Lubomír Keim, CSc.
Hlavní odborné téma – program akce
Vzájemné vazby a používání souboru norem ČSN 73 1901-1, -3, -4; nové termíny a definice, výrobky se specifickými vlastnostmi pro vegetační střechy a jejich deklarace, funkční vrstvy ve vegetační střeše, konstrukční zásady při navrhování a provádění vegetačních střechy, vady a poruchy vegetačních střech, kontrolní postupy a běžná údržba střech.
Typ
B
Zpětná vazba – hodnocení účastníky (ano / ne)
Zpětná vazba – hodnocení účastníky
Souhlas se zpoplatněním
ANO

Nová ČSN 73 1901-4 Navrhování střech - Část 4: Vegetační střechy stanoví specifické technické požadavky na vegetační střechy, která doplňuje základní požadavky podle ČSN 73 1901-1 Navrhování střech - Část 1: Základní ustanovení a - Část 3 uvedené normy, střechy s povlakovými hydroizolacemi. Seminář bude věnován novým požadavkům a konstrukčním zásadám při navrhování vegetačních střech, Vady a poruchy vegetačních střech.

Dostupné bydlení může zvýšit porodnost a přispět ke stabilitě veřejných rozpočtů

TZ 9/2024: Překvapivě přímou korelaci mezi počtem dokončených bytů a počtem narozených dětí lze vyčíst z údajů Českého statistického úřadu. V roce 2023 se dokončilo jen 38 tisíc bytů, přičemž většina byla postavena prostřednictvím soukromého sektoru. Obecní a družstevní výstavba je zcela marginální, ročně se jedná jen o zhruba tisíc bytů v rámci celé ČR. Vloni se narodilo pouhých 91 tisíc dětí. Je to druhý nejhorší údaj od konce druhé světové války. Podle sociologů je současná nízká porodnost zapříčiněna mnoha faktory. K těm zásadním však může patřit i právě zcela zřetelná vazba mezi dostupným bydlením a ochotou k rodičovství.

16. 05. 2024

Dostupné bydlení - společná výzva pro německé i české inženýry

Krize bytové výstavby, potažmo cesty ke kvalitnímu dostupnému bydlení byly jedním z hlavních témat setkání Německé spolkové inženýrské komory BIngK s německou ministryní pro bytovou politiku, územní rozvoj a stavebnictví Klarou Geywitzovou. Jednání proběhlo v úterý 14. května v salonku restaurace Hamburger Bahnhof v Berlíně. Českou stranu reprezentoval Ing. Robert Špalek, předseda ČKAIT, a Ing. Adam Vokurka, Ph.D., prezident Českého svazu stavebních inženýrů.

15. 05. 2024

Projektant elektro.

Kontaktní osoba
Bc. Jiří Novotný
Kontakt
info@ac-elektro.cz
Typ inzerátu
Hledájí práci

Autorizovaný projektant elektro nabízí externí spolupráci firmám i jednotlivcům vypracování PD všech stupňů. Praxe více než 20 let v oboru, na hladině VN, NN (průmyslová i bytová výstavba), fotovoltaické elektrárny všech velikostí, veškeré slaboproudé rozvody ( EPS, EZS, CCTV, KSK apod.), ukázky PD pochopitelně doložím. Preferuji dlouhodobou spolupráci, samozřejmostí loajálnost, slušnost, spolehlivost, profesionalita.